mnct180113_dora muñoz 2

«Massa mares per un fill» de Dora Muñoz és un dels llibres finalistes del premi literari «Tuber Melanosporum» dins de les jornades Gastro-Literàries de Morella Negra Com la Trufa.

Dora Muñoz és una mestra i pedagoga nascuda a Palma en 1954. La seva professió li ha portat a treballar a tots els nivells educatius des de Primària a la Universitat. Apassionada lectora de novel·la negra, sempre li havia atret el món carcerari.

Guanyar un concurs com a voluntària per fer classes a la presó li va portar a conèixer el costat fosc d’una realitat: les mares preses que no tenien als seus fills perquè els tenia un familiar o estaven en acolliment per l’administració o en procés d’adopció. Aquestes mares a les quals ella va conèixer solament parlaven dels seus fills, el seu únic desig dins de la presó era el retrobament amb els seus fills. D’altra banda, tenia contacte amb un amiga que sempre havia tingut molts nens en acolliment. Aquesta doble cara de l’adopció li va portar a compartir en una novel·la totes les seves vivències. Novel·la que ens mostra el món de «els ningú», de la pobresa, delinqüència i drogoaddicció juntament amb els rics avariciosos que volen ser més rics.

El llibre en explica la vida de Kevin que ha trobat una família adoptiva que l’estima i li pot donar una vida plena de luxes, però na Trini, la seva mare biològica, ha deixat les drogues i sembla entestada a lluitar per recuperar el seu fill només sortir de la presó. Quan se la troben morta en un carreró amb una agulla punxada al braç, tothom pensa que una exdrogoaddicta com ella ha tornat a caure en l’heroïna i la policia tanca el cas sense investigar. N’Aitor, metge de la presó i amic de na Trini, reviu vells fantasmes quan troba similituds entre aquesta mort i la del seu amic Iker, que també va caure a l’infern de les drogues sense que ell el pogués ajudar. I això mai no s’ho ha perdonat. Així que se submergeix en els baixos fons de Palma per descobrir el món de na Trini i saber per què va morir.


» Massa mares per un fill» de Dora Muñoz es uno de los libros finalistas del premio literario «Tuber Melanosporum» dentro de la Jornadas Gastro-Literarias Morella Negra Como la Trufa»
Dora Muñoz es una maestra y pedagoga nacida en Palma en 1954. Su profesión le ha llevado a trabajar a todos los niveles educativos desde Primaria a la Universidad. Apasionada lectora de novela negra, siempre le había atraído el mundo carcelario.
Ganar un concurso como voluntaria para dar clases en la prisión le llevó a conocer el lado oscuro de una realidad: las madres presas que no tenían a sus hijos porque los tenía un familiar o estaban en acogida por la administración o en proceso de adopción. Estas madres a las que ella conoció solo hablaban de sus hijos, su único deseo dentro de la prisión era el reencuentro con sus hijos. Por otra parte, tenía contacto con un amiga que siempre había tenido muchos niños en acogida. Esta doble cara de la adopción le llevó a compartir en una novela todas sus vivencias. Novela que nos muestra el mundo de «los nadie», de la pobreza, delincuencia y drogadicción junto con los ricos avariciosos que quieren ser más ricos.
La historia nos explica la vida de Kevin que ha encontrado una familia adoptiva que le quiere y le puede dar un vida llena de lujos. Trini, su madre biológica ha dejado las drogas y quiere luchar para recuperar a su hijo cuando salga de la prisión. Cuando la encuentran muerta en un callejón con una aguja pinchada el brazo, todos piensan que una exdrogadicta como ella ha vuelto a caer en la heroïna y la policía cierra el caso sin investigar. Aitor, el médico de la prisión y amigo de Trini revive viejos fantasmas al encontrar similitudes entre esta muerte y la de su amigo Iker, que también cayó en el mundo de las drogas sin que le pudiera ayudar. Y esto nunca se lo ha perdonado. Así que se sumerge en los bajos fondos de Palma para descubrir el mundo de Trini y saber como murió.
mnct180112_massa mares
anagrama balears

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s