mnct20161218_ramona sole

«Quaderns» de Ramona Solé és un dels llibres finalistes del premi literari «Tuber Melanosporum» dins de les jornades Gastro-Literàries de #Morella Negra Com la Trufa.

Ramona Solé va nàixer a Alfés al 1968 i viu en un xicotet poble dels Garrigues, Torms. El seu treball en una cooperativa està lligada als números però són les lletres la seua passió. Des de xicoteta li ha agradat llegir i fins i tot abans de saber fer-ho era la seua mare la que els explicava a ella i al seu germà contes inventats o clàssics; el seu pare era un gran lector i sempre en la seua casa tenia llibres a la seua disposició. Des de fa més de nou anys escriu un blog «Tumateix LLibres» on comenta els llibres que llig, un o dos a la setmana. Encara que en el blog es parla de tot tipus de gèneres dominen les novel·les criminals, de recerca i negres.

Enguany 2016, Ramona Solé fa el pas de lectora a escriptora, amb el seu primer llibre «Quaderns» passa d’anar a presentacions de llibres a ser ella la que presenta el seu llibre, a cercar l’autor perquè li dedique el llibre a ser ella la que dedica el seu llibre al lector i de donar la seua mirada crítica als llibres que llig al fet que siguen uns altres els que comenten el seu llibre.

El llibre està ambientat en un entorn de poble lleidatà amb tots els ingredients de les xicotetes comunitats. Una escriptora retirada en el poble per a recuperar-se d’un trauma personal i que pateix agorafòbia, un professor d’informàtica seductor, una russa que es casa amb un home major i ric, un mosso amb un passat complicat juntament amb uns quaderns que dues xiquetes escriuen innocentment i a manera de joc on anoten tot el que troben curiós de les persones del seu poble, són el punt de partida de la novel·la. La desaparició de l’escriptora i l’aparició i la lectura dels quaderns per les persones adultes destapen una sèrie de secrets ocults en el poble i una sèrie de crims inesperats.

——————————————————————-

«Quaderns» de Ramona Solé es uno de los libros finalistas del premio literario «Tuber Melanosporum» dentro de las jornadas Gastro-Literarias de #Morella Negra Com la Trufa.

Ramona Solé nació en Alfés al 1968 y vive en un pequeño pueblo de les Garrigues, Torms. Su trabajo en una cooperativa está ligada a los números pero son las letras su pasión. Desde pequeña le ha gustado leer e incluso antes de saber hacerlo era su madre la que les contaba a ella y a su hermano cuentos inventados o clásicos; su padre era un gran lector y siempre en su casa tenía libros a su disposición. Desde hace más de nueve años escribe un blog «Tumateix Llibres» donde comenta los libros que lee, uno o dos a la semana. Aunque en el blog se habla de todo tipo de géneros dominan las novelas criminales, de investigación y negras.

Este año 2016, Ramona Solé da el paso de lectora a escritora, con su primer libro «Quaderns» pasa de ir a presentaciones de libros a ser ella la que presenta su libro, a buscar el autor para que le dedique el libro a ser ella la que dedica su libro al lector y de dar su mirada crítica a los libros que lee a que sean otros los que comenten su libro.

El libro esta ambientado en un entorno de pueblo leridano con todos los ingredientes de las pequeñas comunidades. Una escritora retirada en el pueblo para recuperarse de un trauma personal y que padece agorafobia, un profesor de informática seductor, una rusa que se casa con un hombre mayor y rico, un mozo con un pasado complicado junto con unos cuadernos que dos niñas escriben inocentemente y a modo de juego donde anotan todo lo que encuentran curioso de las personas de su pueblo, son el punto de partida de la novela. La desaparición de la escritora y la aparición y la lectura de los cuadernos por las personas adultas destapan una serie de secretos ocultos en el pueblo y una serie de crímenes inesperados.

mnct20161218_quaderns

Una respuesta a “Ramona Solé, «Quaderns»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s