mnct20161212_raquel gamez serrano

«A la seva pell» de Raquel Gámez Serrano, és un dels llibres finalistes del premi literari #TuberMelanosporum dins de les jornades Gastro-Literàries de Morella Negra Com la Trufa

Raquel Gámez Serrano és una escriptora nascuda a Barcelona. Des de ben petita, conjugà la passió per la lectura i l’escriptura gràcies a una gran biblioteca que hi havia a casa seva. De gran volia ser periodista i cada dia escrivia un diari amb notícies inventades que després venia al seu pare per deu pessetes.

Estudià el Grau d’Estudis immobiliaris i de la construcció a la Facultat d’Econòmiques de Barcelona. Durant vuit anys treballà com a cap de vendes a una promotora immobiliària i quatre com a professora experta de la Generalitat de Catalunya. Aquest contacte amb l’ensenyament va fer que finalment es gradués com a educadora social. Cursant aquests estudis, li arriba a les mans un text inclòs al material didàctic de l’assignatura de Justícia, intitulat «En mi piel» , escrit per Rodrigo Lanza.

D’ençà, neix la necessitat d’explicar allò que l’esfereïdor text narra i poc després —amb la visualització del documental «Ciutat Morta», on s’evidencien els fets esdevinguts del cas 4F— l’autora comença un procés de documentació i estudi per al seu llibre «A la seva pell». Un dels protagonistes directe del documental és Rodrigo Lanza, qui ha escrit també el pròleg de la novel·la.

La sinopsi de l’obra refereix:

“A la seva pell és una història de ficció basada en l’experiència a la presó de Rodrigo Lanza i en el record del suïcidi de Patricia Heras, casos denunciats al documental «Ciutat Morta». La nova feina que Gal·la comença a la presó com a educadora social i experta en mediació, contractada per ajudar en el procés de reinserció de Leo, suposa una baixada als inferns dels seus fantasmes interiors. El suïcidi de la Patrícia després de ser empresonada injustament és un record que la martiritza mentre s’involucra en el cas de Leo. La implicació de Gal·la en la lluita per demostrar la innocència de Leo, més enllà del plànol professional, serà també en nom de la justícia per la mort de Patrícia, sempre present als seus pensaments. Però la recerca de la veritat té un alt preu, no només psicològic, sinó també físic.”

————————————————–

«A la seva pell» de Raquel Gámez Serrano, es uno de los libros finalistas del premio literario «Tuber Melanosporum» dentro de las jornadas Gastro-Literarias de #Morella Negra Com la Trufa.

Raquel Gámez Serrano es una escritora nacida en Barcelona. Su pasión por la lectura y escritura nace de muy pequeña gracias a una gran librería que tenía en su casa y su ilusión de ser periodista de mayor, por lo que cada día le escribía y vendía a su padre, por diez pesetas, un diario de noticias.

Estudió el Grado de estudios inmobiliarios y de la construcción en la Facultad de Económicas de Barcelona y durante ocho años trabajó como jefa de ventas en una promotora inmobiliaria y cuatro como profesora experta de la Generalitat de Catalunya. Este contacto con la enseñanza le llevó a graduarse como Educadora Social. Es durante estos estudios cuando en una clase de Justicia llega a su manos un texto del material didáctico titulado En mi piel de Rodrigo Lanza.

A partir de este momento, nace la necesidad de contar lo que en este texto se narra y ya con la visión del documental «Ciutat Morta», donde se narran los hechos ocurridos en el caso 4F, empieza la documentación y estudio para lo que será el libro A la seva pell. Uno de los protagonistas directos del documental es Rodrigo Lanza, quien ha escrito también el prólogo de la novela.

La sinopsis de la obra avanza:
“La novela «A la seva pell» es una historia de ficción basada en la experiencia en la prisión de Rodrigo Lanza y en recuerdo del suicidio de Patricia Heras, casos denunciados en el documental «Ciutat Morta». Gala es una educadora social experta en mediación es contratada en una prisión para ayudar en el proceso de reinserción de Leo. El suicidio de Patricia después de ser encarcelada injustamente es un recuerdo que la martiriza mientras se involucra en el caso de Leo. La implicación de Gala en la lucha por demostrar la inocencia de Leo, va más alla del plano profesional y será también en nombre de la justicia por la muerte de Patricia. La busqueda de la verdad tiene un alto precio, no solo psicológico, sino también físico»

 

mnct20161212_a la seva pell

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s