La relació de Morella negra amb Pere Cervantes ha estat intensa des dels inicis i d’alguna manera podem dir que va participar en el naixement del festival, ja que va protagonitzar la primera taula del nostre festival, junt amb Laura González, van conversar en els alumnes de batxillerat de l’IES els Ports sobre el seu llibre «No nos dejan ser niños» i també de la cara fosca d’internet que tan bé coneix. Dins del mateix festival va participar amb una altra taula a on es parlava de novel·les a on el territori té un marcat protagonisme, com Menorca a «No nos dejan ser niños» i que després continuaria en la segona novel·la protagonitzada per l’oficial de policia Maria Medem «La mirada de Chapman«.


A l’any següent Pere Cervantes va tornar a Morella en 2017, encara que fora del festival, de la mà de Gori Dolz i l’editorial Alrevés per presentar «Tres minutos de color«, novel·la, en la que l’inspector Coque Nox a causa de la seua acromatòpsia viu en blanc i negre, i que s’aparta de les novel·les de procediment policial habituals a on les ECM (Experiències Cercanas a la Muerte) tenen la seua importància.


En 2018 Pere va participar en el Morella Negra en la taula que parlava de la Màfia Russa. També va ser l’any en què arribar els reconeixements, li van atorgar el Premi «Letras del Mediterraneo» de la Diputació de Castelló per la novel·la «Golpes» ambientada a la nostra província i també el «Premio de Novela Cartagena Negra» per «Tres minutos de color».

En el 2020 va publicar en l’editorial Destino «El Chico de las bobinas«, una història negra ambientada en la dura postguerra a Barcelona a on els perdedors de la guerra lluiten contra l’opressió del règim, ens trobem a maquis en l’ambient urbà i en un homenatge al cine i a les seues antigues sales. En aquesta ocasió Pere no va tindre sort, la pandèmia es va creuar en el seu camí, la novel·la va eixir a la venda el 3 de març i el 14 es proclamava l’estat d’alarma i el confinament impedint quasi tota promoció del llibre. La mateixa pandèmia va impedir realitzar Morella Negra Com la Trufa al febrer a on havia d’estar present. Ara recuperem aquesta taula en el Morella Tuber Aestivum perquè Pere ens parle del seu interessant llibre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s