Camins dubtosos” de Joan Carles Ventura, novel·la plena d’humor àcid i molt gamberra publicada en la col·lecció Crims.cat de l’editorial Alrevés, és un dels llibres finalistes de la 4a edició del premi literari “Tuber Melanosporum” dins de les Jornades Gastro-Literàries de Morella Negra Com la Trufa.

Joan Carles Ventura (Sueca, 1978) és un professional de la comunicació que ha fet faenes de guionista i director de programes de televisió en À Punt, IB3, Canal 9, Punt 2, TVE, Telemadrid i Castella-la Manxa TV.

“Camins dubtosos”, és una novel·la que mescla política, corrupció, joventut i una trama policial. Amb aires de road movie per terres valencianes en el qual planegen recórrer “Els Paisos Catalans” i que algun dels seus personatges vesteix una samarreta de “El aplec dels Ports de 2005”, el llibre es converteix una comèdia «gamberra» per la València de juliol del 2006, l’estiu en el que el Papa va visitar la capital del Túria i va ocórrer el tràgic accident de la Línia 1 de Metre.

Per a escriure aquesta novel·la es va inspirar a la platja del “Pollo”, en el reflex de la lluna a la platja que semblava una carretera per a viatjar a la lluna. Aquí va començar el viatge de tres amics per a intentar recuperar la relació sentimental d’un company amb una estudiant d’Erasmus. Un pres surt en llibertat condicional amb la intenció de venjar-se del culpable de la seva condemna. Els camins del pres i dels tres joves es creuen de manera accidental per a desembocar en una eixelebrada persecució. Ventura estructura la novel·la a ritme de banda sonora.

Joan Carles Ventura ha estat guardonat amb el Premi Agustí Vehí Vila de Tiana per” Em diuen fletxa” (la seva segona novel·la), un thriller ambientat en els 80 sobre la Ruta del Bakalao i la nit valenciana. El text relata la vida del detectiu Vicent Fletes i Chaques, més conegut com El Fletxa.

Joan Carles Ventura participarà en la V edició de “Morella Negra Com la Tòfona” el dissabte 15 de febrer a les 12.00 a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella en la taula literària “Tubers 2020” amb tots els finalistes de la 4a edició del premi literari “Tuber Melanosporum”, moderada per el periodiste i escriptor Carles Luria.

“Camins dubtosos” de Joan Carles Ventura, novela llena de humor ácido y muy gamberra publicada en la colección Crims.cat de la editorial Alrevés, es uno de los libros finalistas de la 4ª edición del premio literario “Tuber Melanosporum” dentro de las jornadas Gastro-Literarias de Morella Negra Com la Trufa.

Joan Carles Ventura (Sueca, 1978) es un profesional de la comunicación que ha desempeñado labores de guionista y director de programas de televisión en À Punt, IB3, Canal 9, Punt 2, TVE, Telemadrid y Castilla-La Mancha TV.

“Camins dubtosos”, es una novela que mezcla política, corrupción, juventud y una trama policial. Con aires de road movie por tierras valencianas en el que planean recorrer “Els Paisos Catalans” y que alguno de sus personajes viste una camiseta de “El aplec dels Ports de 2005, el libro se convierte una comedia «gamberra» por la Valencia de julio del 2006, el verano en el que el Papa visitó la capital del Turia y ocurrió el trágico accidente de la Línea 1 de Metro.

Para escribir esta novela se inspiró en la playa del “Pollo”, en el reflejo de la luna en la playa que  parecía una carretera para viajar a la luna. Ahí empezó el viaje de tres amigos para intentar recuperar la relación sentimental de un compañero con una estudiante de Erasmus. Un preso sale en libertad condicional con la intención de vengarse del culpable de su condena. Los caminos del  preso y de los tres jóvenes se cruzan de manera accidental para desembocar en una alocada persecución. Ventura estructura la novela a ritmo de banda sonora.

Joan Carles Ventura ha sido galardonado con el Premi Agustí Vehí Vila de Tiana por “Em diuen fletxa” (su segunda novela), un thriller ambientado en los 80 sobre la Ruta del Bakalao y la noche valenciana. El texto relata la vida del detective Vicent Fletes i Chaques, más conocido como El Fletxa.

Joan Carles Ventura participará en la V edición de “Morella Negra Com la Trufa” el sábado 15 de febrero a las 12:00 en la Sala de Justicia del Ayuntamiento de Morella en la mesa literaria “Tubers 2020” con todos los finalistas de la 4ª edición del premio literario “Tuber Melanosporum” y moderada por el periodista y escritor Carlos Luria.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s