«Lleugera sang» de Xavier Zambrano és un dels llibres finalistes de la 3ª edició del premi “Tubermelanosporum” dins de les jornades Gastro-literàries de Morella Negra com la Trufa que se celebraràn els pròxims dies 22, 23 i 24 de Febrer de 2019.

Xavier Zambrano va néixer a Sant Sadurní d’Anoia l´any 1977. És llicenciat en Filologia anglesa i traductor. Ha publicat els poemaris «Malvestats i Paisatges» (2014), «Marxará el circ» (2015) i «Va durar» (2017). Ha traduït al català els relats de Sherlock Holmes. Pot ser que per això, el detectiu de la seva novel·la és un desastre, és un anti-Sherlock Holmes. El seu llibre ret homenatge a la novel·la clàssica americana dels anys 50.

Lleugera sang en una novel·la ambientada a la Barcelona post olímpica, any 94, en plena època de crisi després de les construccions realitzades per a les olimpíades.

Marc Olier és un detectiu fracassat que viu en el despatx i dorm en el sofà. Fuma Lucky i beu Jack Daniel’s en abundància. Per això, en lloc de sang corre licor per les seves venes. El detectiu investiga en una època sense internet, ni mòbils i en pessetes, ha d’anar preguntant en els bars i als contactes que coneix, de la premsa, banca, gitanos, traficants… Sempre es troba en el lloc i moment equivocat.

Ell i el seu germà bessó es troben atrapats en la desaparició d’una jove que no vol ser trobada i en un segrest. De Barcelona, el detectiu passa per Portbou fins a arribar a un resort del sud de França, un complex nudista on el sexe en públic està permès. L’autor ens ensenya com l’oferta turística està en decadència.

L’escriptor Xavier Zambrano participarà en la IV edició de «Morella Negra Com la Trufa» el dissabte 23 de Febrer a les 12.00 a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella juntament amb la resta de finalistes, Inés Plana, Josep Miquel Capell, @Laura Gomara i Santiago Díaz Cortés en la taula literària conduïda per Laura Gonzàlez,alma mater del programa Todos Somos Sospechosos de Radio 3.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s