Pius Fransoy és advocat i ha dedicat la seva vida al dret. Mentretant, escrivia poessía i composava cançons que ell mateix interpreta per a aplacar eixe instint creatiu que sempre ha arrosegat. Ara, amb la jubilació, ha arribat la seua oportuntat per a escriure novel·les, una vella aspiració. Amb la primera, Si no et salven les dones, ha aconseguit ser un Tuber. Un triomf que li anima a continuar per este nou camí.

Recordes que va ser el que va ser que decidires convertir-te en escriptor?

No ho recordo, però sempre he escrit: especialment poemes i cançons. La jubilació m’ha regalat temps per emprendre l’aventura d’escriure novel·les.

Quin és el pròxim llibre que et mors per comenzar a llegir?

En són tres, el darrer de la Teresa Jové, Morts al peu del Reial Alcasser, d’editorial Meteora,  Tres generaciones rebeldes, de Montserrat Fernández Garrido i el premi de poesia Carles Riba, Si entra boira no sabré on anar d’Antoni Vidal Ferrando.


Per qué t’interessa el gènere negre?

Soc un lector d’ampli espectre. M’interessen molts gèneres però la meva vida professional i laboral sempre ha estat relacionada amb el món de la justícia i de les injustícies. Aquesta línia difusa entre el que és just o injust, el que és bo i dolent que la novel·la negra destaca és el que m’interessa i on puc expressar part d’aquesta mala llet que em provoca una societat tan injusta.

Com és la teua rutina per escriure i com ho compatibilitzes amb la resta de la teva vida?

Tinc dos moments en la creació d’un relat. La primera etapa és molt caòtica, on necessito pensar més que escriure i una segona en què necessito totes les hores del món per escriure i acabar la novel·la.

Eres dels que tenen l’estructura de la novel·la tancada abans de començar o l’argument va modificant-se a mesura que escrius?

Tinc el principi, el final i la trama. Després els diferents personatges, a vegades, prenen vida  a contracor de l’autor i a vegades els faig cas.

Qué pensares en ser seleccionat com a candidat al premi “Tuber Melanosporum” i qué significa per a tú estar en un festival com Morella Negra Com la Trufa?

Va ser una sorpresa monumental i una gran alegria perquè desconeixia que s’hagués presentat la novel·la. És la meva primera novel·la i per tant significa un impuls per seguir escrivint i publicant. El meu agraïment als organitzadors i al festival és enorme.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s